• Snel
  • Doelgericht
  • Kleine groepen
  • Heldere prijzen
  • Ervaren
 

Inburgeren in Arnhem

Mensen die in Nederland komen wonen, moeten inburgeren (mensen uit Europa en expats uitgezonderd). De verplichting om de taal te leren, iets te weten over Nederland en een plan voor je toekomst te maken, wordt getoetst met zes officiële nationale examens: spreken, lezen, luisteren, schrijven, KNM (kennis Nederlandse Maatschappij) en MAP (Module Arbeidsmarkt Participatie). Vanaf 2021 is het niveau B1 vereist voor vluchtelingen en vanaf 2024 ook voor gezinsmigranten. Dat is te vergelijken met het mbo.

Afspraak maken

De docent luistert terwijl een duo samen oefent

De docent luistert terwijl een duo samen oefent

Oefenen en nog eens oefenen

Om B1 (oftewel het Staatsexamen Programma I) te kunnen halen, heb je bij taalschool En nu Nederlands in Arnhem twee cursussen van 17 weken nodig. Eerst van A0 naar A2, en daarna van A2 naar B1. Daar ben je 34 weken zoet mee. Reken op bijna een jaar, want we houden ons aan de schoolvakanties. 

Vergeleken met de meeste taalscholen gaan we snel en is de cursus behoorlijk intensief: het kost 20 uur per week: 8 uur les en 12 uur huiswerk, een parttimebaan dus. Je kunt er niet of nauwelijks fulltime bij werken of studeren. Je moet hiervoor naast tijd ook veel motivatie, inzet en discipline hebben, want een nieuwe taal komt je niet aan waaien: het is oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Schrijf je in voor onze inburgeringscursus

Inburgeren moet op B1-niveau, maar kan ook op B2-niveau. De keuze ligt bij jezelf. Alleen als je een DUO-lening hebt, moet je uitkijken, want als je slaagt, stopt je lening. Ingewikkeld allemaal. Maar als je je aanmeldt voor een cursus, krijg je zo snel mogelijk een intakegesprek, waarin we je de bovenstaande materie, indien nodig, nog eens helemaal uitleggen. Schrijf je dus zo snel mogelijk in. Ook om verzekerd te zijn van een plaats of opgenomen te worden in de wachtklas.

Afspraak maken

Rozet

Rozet

Maak een afspraak

Taalschool En nu Nederlands is er voor hoogopgeleide nieuwelingen en voor iedereen van dit niveau die Nederlands wil leren of zijn of haar taalniveau wil verhogen. Wij organiseren vanuit Arnhem cursussen, trainingen en workshops op elk gewenst niveau. Daarbij bieden wij uitstekende voorwaarden:

Afspraak makenAfspraak maken

De beste taalschool van Arnhem

De werkwijze van En nu Nederlands is gebaseerd op samenwerking, niet op frontaal klassikaal lesgeven. Dat kun je ook zien aan de inrichting van de klas. De tafels staan niet in een U-vorm op de docent gericht, maar in drie aparte groepjes. Zo kunnen cursisten het beste met elkaar overleggen en krijgt iedereen de meeste kans om het spreken met elkaar te oefenen en het geleerde in de praktijk te brengen. Op deze manier wordt de taal echt geleerd en gaat de taalverwerving beter en sneller. Door deze aanpak zijn wij al negen jaar op rij de beste school van Arnhem. Om te kunnen samenwerken aan een taak, moeten cursisten zich allemaal goed voorbereiden. Huiswerk maken is daarom een voorwaarde om voor iedereen het meeste uit de les te halen.

© En nu Nederlands 2023 | privacy policy | sitemap