• Snel
  • Doelgericht
  • Kleine groepen
  • Heldere prijzen
  • Ervaren
 

Over ons

Taalschool En nu Nederlands is in 2013 opgezet om alle mensen die hier niet geboren zijn de kans te geven volwaardig mee te doen in deze talige samenleving. Wij zien taal als de brug naar participatie en integratie. Mensen die het Nederlands niet machtig zijn, blijven aan de rand van de samenleving hangen en kunnen niet ten volle deelnemen. Taal is dus dé sleutel tot acceptatie en maatschappelijk succes.

Afspraak makenAfspraak maken

Onze docenten samen op de trap in Rozet, het kenniscentrum en bibliotheek van Arnhem

Onze docenten samen op de trap in Rozet, het kenniscentrum en bibliotheek van Arnhem

Feestje

We weten maar al te goed hoe moeilijk het is om op volwassen leeftijd een andere taal te leren. Ons aangeboren vermogen tot meertaligheid is tot onze twaalfde flexibel, maar daarna beginnen de taalspieren al wat te verstijven. Dat maken wij als docenten dagelijks mee. 
Het proces van tweedetaalverwerving kan soms ingewikkeld en frustrerend zijn. Wij doen wij er echter alles aan om het leren tot een feestje te maken.

Bibliotheek en films

Wij kiezen voor de beste methode, snelle computers en een aantrekkelijke eigen ruimte in Arnhem, goed te bereiken met het openbaar vervoer. Deze ruimte is de thuisbasis voor iedereen die de taal wil leren. Mensen krijgen les, kunnen zelfstandig oefenen op de computer of onder het genot van een kop koffie of thee de noodzakelijke 'leeskilometers' maken met gemakkelijke boeken uit de bibliotheek. Wij organiseren filmavonden, thema-avonden en speciale workshops in de schoolvakanties.

Taalschool En nu Nederlands is er voor hoogopgeleide nieuwelingen en voor iedereen van dit niveau die Nederlands wil leren of zijn of haar taalniveau wil verhogen. Wij organiseren vanuit Arnhem cursussen, trainingen en workshops op elk gewenst niveau. Daarbij bieden wij uitstekende voorwaarden:

Afspraak makenAfspraak maken

De beste taalschool van Arnhem

De werkwijze van En nu Nederlands is gebaseerd op samenwerking, niet op frontaal klassikaal lesgeven. Dat kun je ook zien aan de inrichting van de klas. De tafels staan niet in een U-vorm op de docent gericht, maar in drie aparte groepjes. Zo kunnen cursisten het beste met elkaar overleggen en krijgt iedereen de meeste kans om het spreken met elkaar te oefenen en het geleerde in de praktijk te brengen. Op deze manier wordt de taal echt geleerd en gaat de taalverwerving beter en sneller. Door deze aanpak zijn wij al negen jaar op rij de beste school van Arnhem. Om te kunnen samenwerken aan een taak, moeten cursisten zich allemaal goed voorbereiden. Huiswerk maken is daarom een voorwaarde om voor iedereen het meeste uit de les te halen.

© En nu Nederlands 2023 | privacy policy | sitemap