• Snel
  • Doelgericht
  • Kleine groepen
  • Heldere prijzen
  • Ervaren
 

Cursus Nederlands B1-B2

gevorderd

20 weken

één les per week

4 lesuren

per week

6 uur huiswerk

gemiddeld per week

€1500

inclusief lesmateriaal

Extra's

Workshops, bijlessen en proefexamens

Afspraak maken

Een politieke avond in Arnhem

Een politieke avond in Arnhem

Hoe werkt de democratie in Nederland?

Op de foto zie je een bezoek aan de raadsvergadering van Arnhem. Dat is het parlement van de gemeente. Om beter te begrijpen hoe de democratie in Nederland werkt, gaan we ernaartoe in deze cursus. We gaan ook naar de rechtbank om met eigen ogen te zien en met eigen oren te horen hoe een rechter tot een oordeel komt. En we leren wie een officier van Justitie eigenlijk verdedigt. Deze abstracte thema's gaan op deze manier meer voor je leven in de cursus B1 naar B2.

Kunst? Ja, leuk!

Je moet voor de cursus Nederlands B1-B2 wel interesse hebben in de grotere vraagstukken. Het gaat niet meer om jouw dagelijkse leven of om jouw omgeving, het gaat om de wereld. Als je denkt: het milieu, de politiek, de economie, de kunst, de geschiedenis, het boeit me niet, dan kun je beter het Staatsexamen Programma I gaan doen. Je moet het echt leuk vinden om er meer over te weten te komen, er samen over te debatteren en je mening ook op te schrijven.

Wat is niveau B2?

Met het diploma Staatsexamen Programma II heb je toegang tot het hbo of de universiteit. Je kunt een studie beginnen, een studie afmaken of een master doen. Het is de bedoeling dat je na de cursus kunt deelnemen aan gesprekken en discussies en je eigen mening kunt geven. Je wordt met dit taalniveau meer en meer een volwaardig en kritisch lid van de samenleving. Je bent in staat om echt met Nederlanders samen te werken en ook samen te leven.

Een bezoek aan Airborne Museum at the Bridge in Arnhem (over de Tweede Wereldoorlog)

Een bezoek aan Airborne Museum at the Bridge in Arnhem (over de Tweede Wereldoorlog)

Maak een afspraak

Taalschool En nu Nederlands is er voor hoogopgeleide nieuwelingen en voor iedereen van dit niveau die Nederlands wil leren of zijn of haar taalniveau wil verhogen. Wij organiseren vanuit Arnhem cursussen, trainingen en workshops op elk gewenst niveau. Daarbij bieden wij uitstekende voorwaarden:

Afspraak makenAfspraak maken

De beste taalschool van Arnhem

De werkwijze van En nu Nederlands is gebaseerd op samenwerking, niet op frontaal klassikaal lesgeven. Dat kun je ook zien aan de inrichting van de klas. De tafels staan niet in een U-vorm op de docent gericht, maar in drie aparte groepjes. Zo kunnen cursisten het beste met elkaar overleggen en krijgt iedereen de meeste kans om het spreken met elkaar te oefenen en het geleerde in de praktijk te brengen. Op deze manier wordt de taal echt geleerd en gaat de taalverwerving beter en sneller. Door deze aanpak zijn wij al negen jaar op rij de beste school van Arnhem. Om te kunnen samenwerken aan een taak, moeten cursisten zich allemaal goed voorbereiden. Huiswerk maken is daarom een voorwaarde om voor iedereen het meeste uit de les te halen.

© En nu Nederlands 2023 | privacy policy | sitemap