• Snel
  • Doelgericht
  • Kleine groepen
  • Heldere prijzen
  • Ervaren
 

Cursus Nederlands voor buitenlandse medici

Examentraining van B2 naar B2+ 

Wanneer: maandags of donderdags van 14.00 - 16.30 of 17.15
Cursuskosten: één of twee cursisten  €625,- of  €500,- 
Hoe vaak: 5 weken, 1 les per week 
Hoeveel uur: 2.5 uur of 3 uur 
Huiswerk: optioneel

Van B1 naar B2+ (zeer intensief)

Wanneer: 20 mei - 21 juni 
Cursuskosten: €1500,-
Hoe vaak: van maandag tot en met donderdag, 13.45 - 18.00
Hoeveel uur: 16 lesuren per week
Huiswerk: 24 uur per week

Afspraak maken

Een borrel na het behalen van het niveau B1

Een borrel na het behalen van het niveau B1

Medici uit het buitenland

Nederland heeft veel artsen, tandartsen, psychiaters en verpleegkundigen nodig. Ook medici uit het buitenland zijn welkom. Vanzelfsprekend moeten deze medische professionals de Nederlandse taal goed onder de knie krijgen. Zij moeten immers vloeiend kunnen communiceren met patiënten, collega's en familieleden over vrij ingewikkelde onderwerpen.

Ben jij zo'n medicus? Kom dan naar Arnhem, want je kunt je pas inschrijven in het BIG-register en in Nederland werken als je goed Nederlands kunt.

Taalschool En nu Nederlands is gespecialiseerd in het opleiden van buitenlandse medici die in Nederland willen werken. Wij hebben sinds 2019 al meer dan honderd Europese artsen, tandartsen en verpleegkundigen opgeleid en getest. Vanaf 2024 staat onze deur ook open voor medici van buiten Europa.

In 17 weken naar B2+ (start online op 27 mei)

Je kunt kiezen voor een supersnelle route of een iets langzamere. We hebben verschillende mogelijkheden. Je kunt in 17 weken van A1 naar B2+. Je start online, maar vanaf A1 is de cursus live in Arnhem. Na elk niveau word je getest en heb je een week vrij.

In 44 weken naar B2+ (start 24 juni)

Je kunt ook meedoen met onze reguliere cursus. Deze is ook intensief, maar neemt niet de hele week in beslag. Je hebt bovendien meer tijd om de leerstof te verwerken. Na de B2-test volg je dan een extra training voor B2+. Misschien heb je al een bepaald niveau bereikt, maar nog geen examen gedaan. Dan kunnen we je testen en daarna met je bespreken of je kunt instromen en welke route het beste bij je past.

Afspraak maken

Kletsen met een Nederlander

Bij het leren van de taal kan contact met Nederlanders heel erg helpen. Daarom hebben wij het project Klessebes opgezet en staat er op het niveau A2 naar B1 iemand voor je klaar om zeven keer leuke dingen mee te doen: koffiedrinken, wandelen, samen koken of een spelletje doen. De klessebes is geen taalcoach. Hij helpt je niet met je huiswerk. Dat is zelfs verboden, want dan leer je niet om zelfstandig te werken. Het gaat om praten, elkaar leren kennen en elkaar ontmoeten. Goed voor de integratie.

Kletsen met een Nederlander

Kletsen met een Nederlander

Een spreekoefening: het ontwerp van een park

Een spreekoefening: het ontwerp van een park

Maak een afspraak

Taalschool En nu Nederlands is er voor hoogopgeleide nieuwelingen en voor iedereen van dit niveau die Nederlands wil leren of zijn of haar taalniveau wil verhogen. Wij organiseren vanuit Arnhem cursussen, trainingen en workshops op elk gewenst niveau. Daarbij bieden wij uitstekende voorwaarden:

Afspraak makenAfspraak maken

Examens 

We testen het B2+ taalniveau door middel van een assessment. Het gaat om een tekst lezen, samenvatten, presenteren, en vragen beantwoorden (voorheen taaltoets A). Hierbij beoordelen we lezen, schrijven, spreken en luisteren. We richten ons met name op je taalniveau. Hierbij staat de inhoud centraal en moet de grammatica goed zijn. We letten verder op tempo, woordenschat, uitspraak, vloeiendheid, opbouw en samenhang. Als je slaagt, ontvang je van ons een certificaat (dus de vier taalcertificaten ineen) waarmee je je kunt inschrijven in het BIG-register. Om aan de assessments deel te kunnen nemen, moet je het B2-niveau hebben gehaald. Het assessment duurt 2 uur en kost 275 euro. 

© En nu Nederlands 2023 | privacy policy | sitemap