• Snel
  • Doelgericht
  • Kleine groepen
  • Heldere prijzen
  • Ervaren
 

Cursus Nederlands A2-B1

halfgevorderd

17 weken

twee lessen per week

8 lesuren

per week

12 uur huiswerk

gemiddeld per week

€2500

inclusief lesmateriaal

Extra's

Workshops, bijlessen en proefexamens

Afspraak maken

Een speeddate om goed te leren luisteren

Een speeddate om goed te leren luisteren

Van A2 naar B1: hoe doen we het?

Op de foto zie je een speeddate. Cursisten interviewen elkaar. Dat betekent: luisteren met veel lawaai om je heen, je concentreren op je gesprekspartner en verstaan en begrijpen wat hij zegt. Dit is een uitdaging, maar wel een typische oefening voor de cursus Nederlands van A2 naar B1.

Luisteren wordt ervaren als het moeilijkste bij het Staatsexamen Programma I. Daarom wordt deze vaardigheid bij taalschool En nu Nederlands op allerlei manieren getraind. We kijken elke week naar het nieuws, er is een e-learningprogramma met audio's en video's, docenten houden hoorcolleges en je gaat naar buiten om iemand met een ambacht te interviewen.

Verplicht inburgeren op niveau B1

Je hoeft op dit niveau nog niet alles te kunnen verstaan, maar je moet wel een gesprek op hoofdlijnen kunnen volgen. Op de radio, op een feest, in het café en op je werk. Niet voor niks wil de overheid dat mensen uit het buitenland moeten inburgeren op het niveau B1 van het ERK (Europees referentiekader). Een kapper, elektricien of verpleegkundige moet goed zijn in zijn of haar vak, maar moet ook kunnen communiceren met de klant of patiënt, en mails kunnen lezen en schrijven.

Rozet

Rozet

Maak een afspraak

Taalschool En nu Nederlands is er voor hoogopgeleide nieuwelingen en voor iedereen van dit niveau die Nederlands wil leren of zijn of haar taalniveau wil verhogen. Wij organiseren vanuit Arnhem cursussen, trainingen en workshops op elk gewenst niveau. Daarbij bieden wij uitstekende voorwaarden:

Afspraak makenAfspraak maken

De beste taalschool van Arnhem

De werkwijze van En nu Nederlands is gebaseerd op samenwerking, niet op frontaal klassikaal lesgeven. Dat kun je ook zien aan de inrichting van de klas. De tafels staan niet in een U-vorm op de docent gericht, maar in drie aparte groepjes. Zo kunnen cursisten het beste met elkaar overleggen en krijgt iedereen de meeste kans om het spreken met elkaar te oefenen en het geleerde in de praktijk te brengen. Op deze manier wordt de taal echt geleerd en gaat de taalverwerving beter en sneller. Door deze aanpak zijn wij al negen jaar op rij de beste school van Arnhem. Om te kunnen samenwerken aan een taak, moeten cursisten zich allemaal goed voorbereiden. Huiswerk maken is daarom een voorwaarde om voor iedereen het meeste uit de les te halen.

© En nu Nederlands 2023 | privacy policy | sitemap