Prijzen en procedures

Mensen die moeten inburgeren krijgen drie keer drie uur les in de week. Na een toets en een intakegesprek krijgen zij het advies om zich voor te bereiden op het inburgeringsexamen of het staatsexamen.

Mensen die hun taalniveau willen verhogen, krijgen ook drie keer in de week drie uur les. Na een intakegesprek en een toets wordt een programma vastgesteld en een passende methode aangeschaft.

Hoe duur?

De prijs voor negen weken is 1000 euro. Daarvoor krijgt de cursist standaard les van twee docenten. De groep bestaat minimaal uit zes personen en wordt bij twaalf personen gesplitst. In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. Wel zijn er dan workshops.

De eerste negen weken moeten helemaal worden gevolgd en betaald. Daarna kan de cursist een nieuw traject van negen weken afnemen. Wij proberen de tijd die cursisten nodig hebben zo goed mogelijk in te schatten.

Hoe lang?

Een hoogopgeleide cursist kan zich in 18 weken voorbereiden op het inburgeringsdiploma. Staasexamen Programma I duurt daarna twee keer 9 weken en Staatsexamen Programma II duurt nog 14 weken. Al met al 50 weken. Meestal is vier weken extra examentraining nodig. De onderdelen KNM (Kennis van de Nederlandse Maatschappij) en ONA (Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt) zijn geïntegreerd in de lessen. Het ONA-portfolio wordt individueel besproken. 

En Nu Nederlands kiest voor een goede totaalmethode  waarmee u thuis aan de computer verder kunt werken. Deze boeken en internetlicenties zijn bij de prijs inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de examens.

Geen geld?

De regering geeft mensen met een laag inkomen de kans bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) geld te lenen. Zij hebben 10 jaar de tijd om de lening terug te betalen. Dat komt neer op 20 euro in de maand. Wij kunnen helpen met de aanvraag. Meer informatie vindt u op www.inburgeren.nl

Wie controleert ons?

Om in aanmerking te komen voor een lening moet u taallessen volgen bij een taalschool met een keurmerk. Wij zijn keurmerkhouder bij Blik op werk, zie www.blikopwerk.nl. We worden gecontroleerd en gevolgd. Het slagingspercentage en de tevredenheid van onze cursisten zijn de twee controlepunten.

En nu Nederlands is er voor hoogopgeleide nieuwelingen, en voor iedereen van dit niveau die Nederlands wil leren of zijn taalniveau wil verhogen. Wij organiseren cursussen, trainingen en workshops op elk gewenst niveau. Daarbij bieden wij uitstekende voorwaarden:

  • U kunt zo snel mogelijk starten.
  • U krijgt altijd intensieve begeleiding. 
  • De groepen zijn klein en hebben twee docenten.
  • U betaalt een heldere prijs.
  • De docenten zijn zeer ervaren en werken naar de nieuwste inzichten.
  • De locatie ligt centraal in Arnhem en is goed te bereiken.