Korte taalcursussen

In de schoolvakanties organiseert En Nu Nederlands korte taalcursussen en speciale workshops. Bijvoorbeeld uitspraak, lezen of spreken. Deze workshops zijn voor diegenen die examen moeten ook doen, maar ook voor allen die hun niveau willen verhogen.

ONA-CURSUSSEN 
Hoeveel banen er zijn, daar hebt u geen invloed op, maar u kunt u wel zo goed mogelijk voorbereiden. Daarom is het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeismarkt een verplicht onderdeel van het examen van inburgeraars. Wij bieden twee cursussen:

1. Een ONA-cursus van 24 uur (u stuurt uw portfolio in en u moet wel op examen)
2. Een ONA-cursus van 64 uur (u stuurt uw portfolio in en u hoeft niet op examen)

WAT HOUDT DE CURSUS IN?
U leert goed na te denken over uw toekomst. U leert uw eigen dromen en wensen concreet te maken. U leert wat u kan en waar u goed in bent. U leert uzelf te presenteren. U verkent de Nederlandse arbeidsmarkt en de opleidingsmogelijkheden voor u. U breidt uw netwerk uit en denkt na over culturele verschillen. U leert een cv maken en een sollicitatiebrief schrijven. 
Alleen voor cursus 2: Vluchtelingen die werk hebben of een opleiding doen, geven een presentatie in de klas. U gaat op bezoek bij verschillende bedrijven en werkgeversverenigingen. U leert contact te leggen en voor uzelf een korte stage te organiseren. 

Lestijden: twee lessen in de week van vier uur.
Niveau: minimaal A2
Kosten:  cursus 1: 400, - en cursus 2: 1000 euro
Duur: optie 1: 3 weken, optie 2: 8 weken.
Huiswerk: cursus 1: 5 uur in de week, cursus 2: geen.
 

En nu Nederlands is er voor hoogopgeleide nieuwelingen, en voor iedereen van dit niveau die Nederlands wil leren of zijn taalniveau wil verhogen. Wij organiseren cursussen, trainingen en workshops op elk gewenst niveau. Daarbij bieden wij uitstekende voorwaarden:

  • U kunt zo snel mogelijk starten.
  • U krijgt altijd intensieve begeleiding. 
  • De groepen zijn klein en hebben twee docenten.
  • U betaalt een heldere prijs.
  • De docenten zijn zeer ervaren en werken naar de nieuwste inzichten.
  • De locatie ligt centraal in Arnhem en is goed te bereiken.